2016. február 10., szerda

5 tuti tipp esküvői vendéglistához


Az egyik legnehezebb feladat az esküvő megszervezésekor a vendéglista összeállítása.

Szeretnénk jól érezni magunkat saját esküvőnkön, viszont vannak kötelezettségeink is, melyeket nem hanyagolhatunk el. Hiszen előfordulhat, hogy a meghívottak között olyan személyek is lesznek, akik párunk számára fontosak, viszont számunkra esetleg kényelmetlen jelenlétük. Nos, már ekkor ki fog derülni, hogy mennyire tudtok együttműködni, kompromisszumokat kötni.

A vendéglista összegállításakor mindkettőtök ugyanannyi beleszólással kell, hogy rendelkezzen, hiszen nemcsak a menyasszonyok nagy napja ez, hanem a vőlegények életét is meghatározó esemény. Mindketten vágytok arra, hogy szeretteitek, barátaitok osztozhassanak örömötökben, ezért is fontos, hogy megbeszéljétek, kiket szeretnének a ceremónián látni és kit az esti lakodalomban.
1. tipp

Első körben írjátok össze a nevét azoknak, akiket szeretnétek meghívni az esküvőre. A két lista összehasonlításakor lesznek egyező nevek, így máris csökken a lista hosszúsága.
2. tipp

Ne engedjetek a szülői nyomásnak, hiszen ők meghívnák a fél várost, csak azért, hogy mindenki részese lehessen boldogságuknak. Persze hallgassuk meg tanácsaikat, hiszen lehet, hogy van olyan rokon, ismerős, akire hirtelen nem gondoltatok, pedig a család számára fontos a jelenléte.
3. tipp

Bontsátok a meglévő listát két részre, az egyik oldalra kerüljön azok neve, akik csak a hivatalos és/vagy templomi szertartáson vesznek részt és azok kerüljenek a másik oldalra, akik a bensőségesebb vacsorára, lakodalomra is meghívást kapnak. Természetesen az első oszlopba bekerül az összes meghívott, de így mégis könnyebb tervezni a költségeket, ha tudjuk hány fő lesz jelen a ceremónia utáni bulin.

Sok esetben keretet szab a meghívottak számának kalkulációjakor a pénzügyi hátterünk. Ha a pénz nem számít, akkor könnyebb a döntés, amennyiben viszont véges a költségvetésünk akkor jól át kell gondolnunk, kiket hívjunk meg a vacsorára.
4. tipp 

Nem muszáj a munkahelyeteken lévő összes dolgozót meghívni az esküvőre, gondoljátok végig, kivel tartjátok a kapcsolatot munkaidőn kívül, kikkel szerveztetek már az irodán kívül is programot.
5. tipp
Nézzétek át jól a listát, vajon a meghívott ismerősök közül hányan hívnának, hívtak meg a saját esküvőjükre titeket. Ha ezt végig gondoljátok, mindjárt kihúzhatjátok néhány felületes ismerős nevét.

eskuvoi-vendeglista

Nagyobb számú vendég meghívásakor fontos, hogy nyomon tudjátok követni a visszajelzéseket, ezért a meghívók kiküldése után se felejtsétek el a listát kéznél tartani.

A legfontosabb szempontot tartsátok mindig szem előtt, mégpedig azt, hogy Ti kikkel éreznétek jól magatokat esküvőtökön, hiszen örök emlékként fogjátok szívetekben megőrizni a ceremónia és a lakodalom minden percét. Nem szabad, hogy kellemetlen érzésekkel gondoljatok vissza a Nagy Napra.
Az esküvőtök biztosan csodálatos lesz a gondosan válogatott vendégekkel, legyen a buli is szuperjó hangulatú. Ebben tud segíteni tapasztalt esküvői dj  csapatunk! 

Esküvői meghívót itt tudtok rendelni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése