2015. november 12., csütörtök

Top kategóriás európai nászutas célpont: Velence

Sokak szerint az olaszországi Velence a legromantikusabb város a világon. Valljuk be, van ebben igazság, hiszen még azok is elismerik a hely szépségét, csodás elhelyezkedését, akik utálják a kliséket. Ők sem tagadhatják le, hogy a romantika átjára a város minden zegét-zugát, mindenkit megérint a hely szépsége.
velencei nászút

Azonban a turista szezonban igen zajos hely Velence, rengeteg külföldi szeretne részese lenni, annak az élménynek, melyet a vízben álló, több évszázados épületek nyújtanak. 

velencei nászút

Sajnos ez az időszak nem kedvez a nászutasoknak, hiszen ilyenkor igen nehéz a nevezetességek közelébe jutni, kettesben gondolázni, vagy a Szent Márk téren egy hangulatos kis kávézóban nyugodtan összebújni.
velencei nászút

Ha tehetitek a válasszatok olyan időpontot a nászút eltöltésére, mikor nincs főszezon a városban. Amennyiben mégis ez az időpont alkalmas az együttlétre, akkor próbáljatok meg egy kicsit a központtól távolabb szobát foglalni. Távol a turisztikai látványoságoktól is rengeteg romantikus hely található a városban. Kéz a kézben, akár előre megtervezett útvonalon, akár csak andalogva a vízpart mentén, csodálatos és emlékezetes élmény vár rátok.

Velencei gondolaVelencei gondola

Természetesen a velencei nászút nem maradhat gondolázás nélkül, melyet semmiképpen nem hagyhattok ki ti sem. Ha lehet, ne az első napon béreljétek ki a gondolát, az indulás előtt érdemes felmérni, hogy milyen napszakban, mennyi gondola halad a szűk csatornákon, nehogy a 40 perces út alatt egy vízi dugóban kelljen vesztegelni.

Velencei gondola

Érdemes a gondolással egyeztetni az útvonalat, meg lehet kérni, hogy kisebb, nem annyira forgalmas, látványoságokkal szegélyezett úton vigyen titeket, így meghittebb lesz a hangulat számotokra. Bár az út nem olcsó, és este, vagy éjszaka még pótdjat is kell fizetni, majdnem minden pénzt megér, ha már Velencében töltitek a nászútat.

Sóhajok hídja

Velence - néhány központi helytől eltekintve - este kilenc óra után már igazán csendes. Ilyenkor érdemes kettesben sétálva felderíteni a napközben forgalmas nevezetességeket. Éjfél felé már a Szent Márk tér is szinte üres, ilyenkor ugyan a galambok alszanak, de a turisták sem fogják megzavarni a romantikus együttlétet.

Velence este

A Ponte dell’Accademi alkonyatkor a legcsodálatosabb. A rózsaszínre színeződött égalja gyönyörű hátteret adhat a nászúton készült fotóknak, az egész csatornát beragyogja a lemenő nap fénye. Velence déli partján fekszik Zattere, mely egy hosszú sétány. Itt a helyiek élvezik a napsütést a kisebb kávézókban és éttermekben.

Giudecca szigete mindig békés és csendes, gyönyörű kilátás nyílik innen a lagunára, a Szent Márk tér és a Dózse-palota felé. Általában csak néhány turista és fotós fordul meg ezen a helyen, itt érdemes még ellátogatni a jacht kikötőbe is.
Fentieket megfogadva a kedvelt turista célpont is lehet felejthetetlenül romantikus nászút helyszíne számotokra. Még egy fontos gondolat a végére az esküvői dj ajánlásával: egyetek jó sokat, mert nagyon finoman főznek itt!

Velencei nászút

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése