2015. november 24., kedd

Esküvői színek, színes fények


Az esküvő egyik legfontosabb eleme a színek összhangja. Többek között a  dekoráció, a koszorús lányok ruhája, a vőlegény ruhájának kiegészítői, valamint a torta is színharmóniában kell hogy legyen egy igazán trendi esküvőn. A bátrabb menyasszonyok, vagy akár Te is össze tudod állítani a színkobinációkat ennek a könyvnek a segítségével.


A 2016-os évben merészen fognak bánni a sötétebb színekkel is a dekoratőrök, hiszen a sötétkét, sötétszürke, zöld valamint a barna néhány árnyalata alapszínként jelenik majd meg az esküvő helyszínén. Természetesen a sötét színek nem önmagukban díszítik majd az esküvő helyszínét, hiszen kombinálni fogják néhány halványabb, világos színnel, például rózsaszínnel.

Ne gondoljunk a megszokott sémákra, miszerint a szürke “unalmas”. Azért érdemes ezt a színt használni, mivel rengeteg más színnel kiválóan párosítható alapszínként.

Bátrabb menyasszonyok skarlátvörös színt tesznek  a szürke több árnyalata mellé, ezzel nagyon modern, elegáns és stítlusos hangulatot adnak az esküvőjüknek. Jól passzolhatnak még a fűzöld és a napsárga is a szürke árnyalatihoz.

Nézzük pédául milyen módon lehet a kékes szürkét a rózsaszínnel harmónikus egységbe hozni. A színek kiválasztásához mobiltelefonos applikáció is rendelkezésre áll, egyenlőre sajnos csak angol nyelven.

vintage színekromantikus színek
rusztikus színekformális színek
trópusi színekvidám színek

Már az esküvőt megelőzően a meghívó tervezésénél vegyük figyelembe az alapszíneket, melyeket a lakodalom helyszínén is használni fogunk. A meghívó alapja lehet a rózsaszín, mely halvány szürke szegélyekkel és cikornyás betűtípusokkal fogja a romantikus hangulatot árasztani.

A vacsora helyszínén a székszoknyamasni, az asztali futó, a szalvéták mind halvány rózsaszínben pompázhatnak, hiszen a sötét alapszín a csokorban lévő kék virág díszítéssel emelhetjük ki ezek különlegességét.

Az öltözékek és azok kiegészítőjének kiválasztásánál sem feledkezhetünk meg a színharmóniáról. Gondoljunk például a  vőlegény sötétszürke öltönyére, melyhez kiválóan fog passzolni a halvány rózsaszín nyakkendő és apró rózsaszín virágcsokorral díszített hajtókája.

vintage
Vintage színek
Ugyanígy a vőfély és a koszorús lányok ruhája sem maradhat ki a sorból. Csodás halvány vagy madárszürke koktélruhákat lehet vásárolni, kölcsönözni, melyeknek a rózsaszín mini csokrok igazán csodás kiegészítői lehetnek. Javasoljuk, hogy anyaguk szellős, légiesen könnyed sifon, tüll anyag felhasználásával készüljön, hogy ellensúlyozza a szürke tömörségét. A szürke keménységét még tovább lágyíthatjuk a lányok nyakába helyezett világos kristály nyaklánc segítségével, vagy az erőteljesebb lime esetleg vörös színű ékszerek használatával.

A menyasszony a hagyományokhoz híven fehér ruhában áll az oltár elé, azonban a kezében lévő csokor, illetve kisebb kiegészítők - például egy csínos öv vagy a hajában található virágok is mind hasonló színűek lehetnek, mint a helyszín díszítése.

A tortáról sem feledkezzünk el, melynek fehérségét ellensúlyozhatjuk a halvány kék virág díszítéssel - szürkét helyettesítve -, mely akár ehető marcipánból is elkészülhet.  

Ha nincs elég időtök, vagy nem vagytok bátrak a teljes dekoráció egy-két alapszínének használatához, akkor segíthetünk nektek a terem színes világításának kialakításában. A színek segítségével egységessé tudjuk tenni a díszítést. Az általatok választott színek harmonikus keretbe fogják foglalni a lakodalom minden percét. 

Még egy gondolat: az esküvői dj csodás fénydekorációt tud varázsolni led lámpákkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése