2014. május 28., szerda

A ceremóniamester nem esküvői DJ és ez fordítva is igaz!

A kétezres évektől egyre inkább felváltja az esküvős népi hagyományokat ápoló vőfély szerepét a modern stílusú ceremóniamester. A CM jellemzően a bulis-elegáns stílust képviseli az esküvőn.
Ceremóniamester

Kiváló az együttműködésünk Barna László "Lagziguru"-val, aki az egyik leghitelesebb Ceremóniamester, és nem csak Budapesten vezeti nagy magabiztossággal a lakodalmakat.
Fiatalos megjelenése (38), kifogástalan eleganciája több évtizedes - igen, gyerekként kezdte - tapasztalata nem csak biztonságos választássá teszi őt, hanem valóban széles spektrumú kérés-rengeteg megvalósítására alkalmassá is.
Szinte teljesen egyedüliként a műfajban honosította meg az "Esküvői Stand-up" jelenségét, - amit természetesen az ifjú párral egyeztetve - extra fűszerként tud az élménydús lakodalmi buliba varázsolni. 

Sokszor kérnek tőle zenei tanácsot az esküvő forgatókönyvének összeállításakor, ilyenkor hozzánk irányítja a párokat, mert ő nem DJ. 
Házigazdaként felkonferálja az eseményeket de megmarad a CM szerepkörében, nincs a DJ-vel szereptévesztés.
A ceremóniamester karmesterként végigkíséri a lakodalmat a templomtól az étteremig így nem tudja összerakni a DJ felszerelést mire jönnek a vendégek.
A szolgáltatókat az étteremben el kell igazítani az előre egyeztetett menetrend szerint: a fotós, videós, vendéglátóhely vezetője mind az ő instrukcióira vár. Így Laci sajnos nem tud folyamatosan váltakozó háttérzenét biztosítani a vacsora alatt. Amikor a vacsorának vége, jó házigazdaként folyamatosan kommunikálni kell a párral és a vendégekkel is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden figyelem központjában a ceró áll, hanem a házaspárról szól az este, hiszen az ő nagy napjuk.
A ceremóniamester nem hoz hangfalat, de Laci esküvőfüggőként a lagzi végéig marad  és segít a DJ-nek kivinni azokat. Ettől persze még nem lesz DJ. 

Barna László és Dj Tony

A ceremóniamester munkája tehát feladatkörében sem egyenlő a DJ munkájával.
Egy pillanatra gondoljátok végig: a háziorvosotokra bíznátok a szív-katéterezést vagy inkább egy kardiológus specialistára? Az elrontott esküvőtöket sem lehet megismételni!
Esküvői DJ és technika rendelés: http://bestofdisco.hu/eskuvoi-dj.html
Ceremóniamester rendelés:  www.lagziguru.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése