2018. január 11., csütörtök

A tökéletes esküvő ceremóniamester szemmel


Avagy miként látja ezt Hubadúr a CM:

A ceremóniamester élete „nem csak játék és mese”. Sok készülés, egyeztetés, felkészülés és bevetés. Mindezt azért, hogy az esküvő napján összeálljon egy kerek egésszé az álom, amely addig csak foszlányokban volt ismerős a jegyespárnak.


Sok féle menyasszony és vőlegény ábrándozik a tökéletes esküvőről.


Megfigyeltem, hogy a „tökéletes” mint jelző már az esküvő előtt eldől. Hogyan mondhat ilyet ennyire magabiztosan egy ceremóniamester? Csak nem jós? Dehogyis.


Talán megvannak a varázsszerei rá? Vagy atombiztosan bevethető fergeteges játékai vannak? Esetleg a szövege, stílusa az, ami annyira megnyerő? Vagy nem önmagát helyezi előtérbe, hanem a menyasszonyt, vőlegényt és a vendégeit?


Nos ezek mind eszközei a ceremóniamesternek. De nem ez a lényeg. Sajnos nem mindenki engedheti meg, hogy tökéletes esküvője legyen.


Vigyázat, megdöbbentőt fogok írni, és úgy tűnhet, magam és más ceremóniamesterek ellen szól:

Ceremóniamester


A tökéletes esküvő az ifjú párban előre eldől. Ha ők már az esküvőre készülési időszakban tökéletesnek látják, képzelik el és hagyják annak megélni, akkor az tökéletes lesz.


Továbbá ehhez mi, esküvői szolgáltatók hozzátesszük a magunkét: a tudásunk, lelkesedésünk, hozzáértésünk legjavát.


Én például már előre lelkesedek, dolgozok, mire megérkezek az esküvőre és ceremóniamesterként beköszönök a helyszínen, a családnál, a készülődésnél.


Hú, ez egy fantasztikusan kreatív alkotómunka, amelynek során a lehető legjobban megismerem a párt. Imádom.


Ízlelgetem a történetüket, személyiségüket, motyogok, sétálok, dalszöveget írok, dudolászok, zenei kíséretet komponálok, zenélek, stúdiózok, Aranylemezt készítek.


Ceremóniamester


Az esküvőn pedig a személyes dallal igyekszem az esküvőt még különlegesebbé alakítani.


Igazi közösségi élménnyel leszünk gazdagabbak, fújjuk a refrént, együtt éneklünk, tapsolunk. Egy sohasem hallott dal vidám ősbemutatóján, amelynek minden sorát értjük, szereplőit ismerjük. Ez a Hubadúr-dal.


Igen, szerintem feladata egy ceremóniamesternek, hogy az esküvő résztvevői többel, gazdagabban térjenek haza, mint amire számítottak. 


Ehhez elengedhetetlen a minőség, a kiváló hangosítás, a remek gitár, a professzionális, megbízható és kikezdhetetlen hangminőségű mikrofon.


Az esküvőn a ceremóniamester közvetlen munkatársa a mikrofon, ami jó szolgálatot tesz ahhoz is, hogy a köszöntőket is eredeti hangszínben, kellemes tónusban közvetítse a vendégseregnek. Ez nálam kifejezetten fontos.


Ahogyan fontos a pár boldogsága, harmóniája a családdal, barátokkal és a meghívott szolgáltatókkal. A tavalyi évben esküvőről-esküvőre úgy éreztem, nem lehet űberelni az előzőt. Tökéletes párjaimmal azonban ez sikerült.


Street Gábor – Huba (Hubadúr)
ceremóniamester


Ceremóniamester - Hubadúr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése