2015. április 2., csütörtök

Így tervezd újra az esküvődet


Az esküvő alapvetően hatalmas élmény, mind az ifjú pár, mind pedig a vendégsereg számára. Ám miután lezajlik a lakodalom, jogosan merülhet fel a kérdés: mire is emlékszünk igazán az esküvőt követően?
Az ifjú pár részéről biztos, hogy örök emlék marad maga az esküvő kivitelezése, megvalósulás és a ráfordított költések tekintetében is. 

Mi a fontos az esküvőn
A menyasszony számára nyilvánvalóan ruhája áll az egész esküvő középpontjában. Hiszen evvel igyekszik kinyilatkoztatni saját személyiségét, ez az a darab, amiben örök hűséget kíván fogadni élete szerelmének és ez az a ruha, amivel szeretné lenyűgözni a násznépet. Egy jól megválasztott ruha, pompásan mutat a fotókon is.
Egyesek szerint a leginkább lényegtelen kérdés a zene illetve a dj.
Holott ez egyáltalán nem igaz, ugyanis a zene elengedhetetlen része,  az esküvőnek.
Gondoljuk csak végig, hogy a szertartás miként zajlana zene nélkül, a vacsora alatt a tányércsörömpölés milyen zavaró, lakodalom pedig zene nélkül... Ugye?
Lehet, hogy utólag nem tudjuk majd felidézni az elhangzott dalokat, de az azonban biztos, hogy a fergeteges buli teszi felejthetetlenné a lakodalmat. Ennek ellenére az esküvői dj, a jó hangulat megteremtője akin mindig spórolni akarnak...
A legtöbbet általában a vendéglátásra: ételekre, italokra, helyszín bérlésre és alkalom adtán szállásra  költik, ez rendben is van. Jól kell tartani a meghívott vendégeket :)
A helyszínhez illő dekoráció, virágok jól mutatnak és a házasulandók bizonyára arra törekszenek, hogy hűen tükrözze saját ízlésvilágukat. A dekorhoz általában remekül harmonizál a meghívó és az ültetőkártya.
Kiemelkedő fontosságú lehet a ceremóniamester vagy vőfély jelenléte, aki vicces, humoros megnyilvánulásaival igyekszik az ifjú pár, illetve a vendégek kedvében járni.
A nagy nap pillanatait a jól megválasztott hivatásos esküvői fotós, videós munkáiból tudjátok utólag visszaidézni. Ne bízzatok a mobiltelefonokban, hagyjátok ezt a profikra :)
Szintén kulcsfontosságú a szertartások lebonyolítása. A szertartás az esküvő nélkülözhetetlen része, mégis ez az, amiről utólag nagyon keveset beszélnek. Ennek ellenére egy szép, romantikus szertartás emlékezetes maradhat, az ifjú pár számára mindenképpen.
Esküvői torta, amit ünnepélyesen, zenére betolnak, jellemzően tüzijátékkal a tetején. Az ifjú pár közösen egymás kezét fogva vágja fel az első néhány szeletet. A hagyomány szerint akinek a keze a tortakésnél felül van, az irányít majd a házaséletben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése