2019. szeptember 7., szombat

Esküvői dekoratőr a dj ajánlásával

Mi is a dolga az esküvői dekoratőrnek?!



Egy tökéletes összhangot kell megtalálnunk a Menyasszonyunk és Vőlegényünk között, hogy mindkettejük személyiségét ki tudjuk fejezni a terem/ szertartás díszìtésben.
Akkor vágjunk is bele. Én személy szerint, mint virágkötő - esküvői dekoratőr a menyasszonyi csokrot tartom a legeslegfontosabb elemnek. A Menyasszonyi csokor megálmodásánál már nagyon sok minden kiderül az ifjú aráról. 

Maga a csokor stílusát- formáját - méretét a kiválasztott álomruhához, illetve alkathoz szoktuk igazítani. A szìnvilág a pár választása alapján kerül eldöntésre. Virág anyagban én általában egy vegyes összeállìtást szoktam javasolni, persze ha van valami kedvenc, vagy amihez feltétlen ragaszkodnak azt könnyedén beleépìtjük a kompozìcióba.

Eskuvoi csokor

A menyasszonyi csokor ihletésében, ennek viráganyagából készìtjük el a vőlegény kitűzőjét. A kitűző egy könnyen rögzìthető mágneses alapra készül. A kedves kis virágdìszt egy különleges élővirág tartósìtó spray-vel kezeljük le, ìgy egésznap megállja helyét. 

vőlegénykitűző

Kitűzőt kaphatnak még az Örömapák, férfi tanúk, illetve a vőfély / ceremóniamester is. 
A hölgy tanúk, illetve az Örömanyák számára élővirágos csuklódíszt szoktunk javasolni. Ezek a csuklódíszek szalagos alapra készülnek, élővirág ragasztóval - párologtatást gátló spray-vel.

Csuklódísz

A hazai polgári ceremóniák része a szülőköszöntés, amikor az anyukák - nagymamák kapnak virágcsokrot- virágdobozt- kedves kis összeültetést. Itt azt szoktuk javasolni, hogy próbálják meg kiderìteni a szülők kedvenc virágait/ szìneit. 

Fontos, hogy a két örömanya számára készült csokor hasonló jellegű legyen formailag, méretében megegyező.

A szertartás dekorációja napjainkban már egy nagyon elterjedt dolog, hiszen sok esetben külső helyszìnen zajlanak, ahol a dekoros is helyet kap. Magyarország szerte rengeteg olyan házasságkötő terem, illetve templom van, ahol nem engednek be külsős embert a dekoráció elkészìtésére.

Az autódíszt praktikusan az autó típusához, illetve a motorháztető méreteihez szoktuk igazìtani. Nagyságrendileg 3 különböző stìlust vagy formát különíthetünk el. Készìthetünk az autó elejére egy közepes méretű egyközpontos díszt, amely lehet akár szivecske, lapított félgömb, stb. formájú is. Készìthetünk akár egy többközpontos díszt is, akár egy-egy virágfej, vagy apró tűzött díszek jegyében. 

Ezek a dìszek hullámszerűen kerülnek kihelyezésre a motorháztetőn, vagy akár a szélvédő felületén is. Utoljára hagytam azt én személyes kedvencem, a csepp formájú autódíszt. Ez méretében az előzőeknél jóval nagyobb, az egész motorháztető felületén lágyan elnyújtózó virágdísz. 

Biztos elgondolkodtatok már rajta, hogy ússza meg ezt az akciót az autó,nem sérül-e a felülete. Ezen ne aggódjatok. Az autódìszeket egy spéci tapadókorongos alapba készìtjük, ìgy nagyon stabilan rögzìthető és az autó sem sérül. Mindössze egy dologra kell oda figyelni, ez pedig az, hogy az autó ne legyen frissen waxoltatva.
 
Most pedig menjünk szépen sorba... A bevonulás útja mellett álló székeket könnyedén öltöztethetjük dìszbe. Használhatunk a szék oldalára felkötött anyagokat ( szatén, organza, csipke, zsinór) kedves kis virág csokrok kiegészìtésében. A bevonulás útja mentén végig szórhatunk szirmokat, vagy akár leterìthetünk fehér - vörös szőnyeget is. 

A szertartás központja maga a szertartás asztal és az eköré kihelyezett székek. A vendégekkel szemben helyezkedik el a szertartásvezető széke, fele szemben két szék az ifjú párnak, sréhen mögöttük pedig a két tanú széke. Ezeket a székeket érdemes lehet egy kicsit kifinomultabban, extrábban dìszìtenünk. Használhatunk akár feliratos táblákat is. Pl.: Örökkön- Örökké; Mr. & Mrs. Stb.

A szertartás asztalának a sarkára egy keskeny - karcsú, enyhén a magasba törő virágdìsszel készülhetünk. Ennek alapja a benti teremdìszìtéssel együtt születik meg, ìgy ez lehet akár kalitka, selyemfényű tál, natúr fakarika, aranyozott bádogtál, stb.
Az örök kedvenc, egyben tökéletes háttér a boldogságkapu. Rengeteg féle alappal találkozhatunk. Lehet akár fém - fa, fekete-fehér-natúr-barna.

boldogsagkapu

A boldogságkaput praktikusan a szertartás hátterébe érdemes állìtani, ìgy az egész szertartáson egy nagyon jól fotózható anyag, szinte a szertartás összes képén megjelenik. 

A későbbiekben érdemes megkérni a helyszìnt, hogy vigyék el a szertartás asztalt, ìgy maga a kapu remekül használható fotófalnak is.

A szertartáson nagy szerepet kapnak még a koszorúslányok is.
Náluk az, amit a legjobban figyelembe kell vennünk az a koruk, illetve a ruhájuk szìne. 
A felnőtt lányok számára praktikussan egységes csokrokat szoktunk javasolni, de készìthetünk akár a tanúkéhoz hasonló, ám szìnvilágában eltérő élővirágos csuklódíszeket, vagy akár laza élővirágos fejkoszorúkat is.

eskuvoi dekor

A kicsi lányok számára egyrészt rendkívül aranyos lehet a szertartáson a sziromszórás. Itt kedves kis fonott kosarakat veszünk alapul, s szinültig töltjük őket frissen szedett rózsaszirmokkal.

Másik nagy kedvenc az élővirágos fejkoszorú. 3 éves kortól kipróbáltan jól működik. A pici lányok nagyon élvezik, hogy kis királylányokként tündökölhetnek, illetve kedvük szerint levehetik a koszorút, ha épp megunják, majd újra felveszik, ha épp úgy hozza kedvük.

A teremdekoráció kapcsán nagyon sok dologra kell odafigyelnünk, hogy a tökéletes dekorációt készìtsük el. Elsődleges fontos szempont maga a teremelrendezés, hiszen mem mindegy, hogy tábla asztalokkal vagy körasztalokkal kell számolnunk. 

menukartya

Fontos egy dekorosnak még a felszolgálás módja. Ez lehet akár tálszervizes, tányérszervizes, svédasztalos. Illetve a helyszín által biztosìtott alapterìték is egy meghatározó tényező. Ha mindezeket tudjuk, akkor már tudunk azzal számolni, hogy mennyi helyünk marad az asztalon a dekorációnak.

Maga a dekoráció színvilága adott, mindezt a menyasszonyi csokor szìnvilágában - viráganyagából készìtjük el. Rengeteg egyedi alap közül válogathatunk kedvünkre, hiszen manapság már szinte bármit beleépìthetünk egy asztaldíszbe.

teremdisz

Praktikusan 2 csoportra lehet bontani asztaldìszeket, mindez magasságuk alapján történik. Vannak az alacsonyabb dìszek, amelyek az asztal magasságától maximum 30cm magasságig terjednek. Ezeket a díszeket inkább olyan helyre szoktuk javasolni, ahol nem nagy a belmagasság, ìgy az esetlegessen készìtett térdekorációk( pl.lampion, textil, virágkarika, virágos csillár) is tudnak érvényesülni az asztal díszítése mellett.

A magasabb dìszek alapjául karcsú üvegoszolopkat, kovácsoltvas fém állványt, esztergált fa alapot szoktunk javasolni. Ezeknek a dìszeknek a magassága 60 cm felett kezdődik. Ez nagyjából azt jelenti, hogy az asztal síkjától számított 60cm-ben csakis kizárólag az alap helykedik el és ezen van maga a virágdìsz. 

A magas dìszek remekül mutatnak tágas, nagy belmagassággal rendelkező termekben, hiszen magát a teret is dìszìtik, arányosak.
A 30 - 60 cm-es dísz magasság azért kedvező egy esküvői dekorációnak, mert ezekkel a dìszekkel nem zavarjuk az ülő ember szemmagasságának tartományát, ìgy helyezkedés és forgolódás nélkül is kellemes beszélgetést tudnak egymással kezdeményezni a szemben ülő felek. 

Nagyságrendileg ennyi információ már elég szokott lenni egy dekorosnak, hogy segìtsen nektek megtervezni a tökéletes virágdìszìtést. Keress minket ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése